مشاهیر بیرجند و خراسان جنوبی

معرفی همه آنانی که در عرصه پیشرفت ایران گامی مثبت برداشتند!

استان خراسان جنوبی استانی است که در طی سالیان دراز، شاهد رشد و پیشرفت افراد تاثیرگذار بسیاری بوده است. از جمله این افراد می‌توان به دکتر محمد حسن گنجی (پدر علم جغرافیای ایران)، دکتر کاظم معتمدنژاد (پدر علم ارتباطات ایران)، دکتر غلام‌حسین شکوهی (پدر علم تعلیم و تربیت ایران)، دکتر بدیع‌الزمان فروزان‌فر (استاد بزرگ زبان و ادبیات فارسی)، دکتر مهدی بلالی (پدر علم سم‌شناسی) و … اشاره کرد.

در این مقاله در حد توان خویش به معرفی مشاهیر و نام‌آوران استان خراسان جنوبی از جمله بیرجند می‌پردازیم. همراه ما باشید. 

مشاهیر بیرجند
دکتر بدیع‌الزمان فروزان‌فر

دکتر بدیع‌الزمان فروزان‌فر

دکتر بدیع‌الزمان فروزان‌فر یکی از اساتید به نام در زمینه ادبیات و زبان فارسی است. او در سال ۱۲۷۶ در شهر بشرویه استان خراسان‌ جنوبی چشم به جهان گشود. او سال‌ها در دانشگاه تهران به تدریس ادبیات فارسی پرداخت و هم‌چنین یکی از کارمندان فرهنگستان زبان و ادبی فارسی نیز به شمار می‌آمده است. 

دکتر محمد حسن گنجی

دکتر محمد حسن گنجی، پدر علم جغرافیای ایران، در سال ۱۲۹۱ در شهر بیرجند چشم به جهان گشود. یکی از اقدامات مهم او بنیان‌گذاری سازمان هواشناسی ایران است. هم‌چنین او یکی از افرادی است که در بنیان‌گذاری دانشگاه بیرجند نقش داشته است. 

دکتر غلامحسین شکوهی

دکتر غلامحسین شکوهی، پدر آموزش و تربیت ایران و وزیر آموزش و پرورش در دولت مهندس مهدی بازرگان، در تاریخ ۴ تیرماه ۱۳۰۵ در شهر خوسف استان خراسان جنوبی متولد شد. او در سال ۱۳۱۱ به مدرسه‌ای به نام ابن حسام خوسفی در خوسف رفت.

دکتر کاظم معتمدنژاد

کاظم معتمدنژاد (زادهٔ اردیبهشت ۱۳۱۳ در مود، خراسان جنوبی – درگذشتهٔ ۱۴ آذر ۱۳۹۲ در تهران) روزنامه‌نگار و حقوق‌دان ایرانی بود. معتمدنژاد به دلیل نقشی که در تدریس آکادمیک علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری در ایران داشت به «پدر علم ارتباطات ایران» شهرت یافته بود.

استاد غلامرضا سعیدی

سید غلامرضا سعیدی (۱۲۷۴–۱۳۶۷) نویسنده و مترجم دینی معاصر ایران بود. سید غلامرضا سعیدی در سال ۱۲۷۴ هجری شمسی در روستای نوزاد از توابع شهرستان درمیان واقع در استان خراسان جنوبی، به دنیا آمد.

دکتر محمد اسماعیل رضوانی

محمد اسماعیل رضوانی نویسنده و تاریخ‌پژوه ایرانی، ۱۰ اردیبهشت‌ ۱۳۰۰ خورشیدی در خراشاد از توابع بیرجند دیده به جهان گشود. او سال‌ها استاد دانشگاه تهران بود و به دلیل پژوهش‌های ارزنده‌اش در حوزه تاریخ و همچنین تاریخ مطبوعات، از وی به عنوان پدر تاریخ مطبوعات و تاریخ معاصر ایران یاد می‌شود.